bipolär

Bipolär – Ep

Band :
Title : Bipolär - EP
Release Date : May 26, 2017
Label :
Catalog ref. : REHNCDS019
Format : CD
HAVET är äntligen tillbaka –  med debut-EPn Bipolär. En EP som beskrivs bäst av producenten Niklas Berglöf(Ghost,Sharks, Ansiktet, Erik Lundin, Norlie & KKv…m.fl.) : “som att vandra barfota efter en fest längst en landsväg raka vägen mot psykakuten.”
För det är så det känns när “Bipolär” öppnar med en stor dos sommarkänsla vilken sedan sakta men säkert vandrar mot depressioner och det nattsvarta titelspåret bipolär. Det är en Ep om att slå underifrån, bråka med sig själv och att aldrig kunna bli helt frisk.

(Singeln “Ingen & Ingenting” tagen från EP´n släpps redan 19/5)

 

Havet-ingenochingenting

BIPOLÄR – EP
1. Jag gillar dig
2. Ingen & Ingenting
3. Indigobarn
4. Bipolär

bipolär

“Soundet på våra låtar utmärker sig väldigt utifrån i vilket livsskede jag befunnit mig i när jag skrivit dem. Eftersom att jag lider av bipolär sjukdom drabbas jag av manier och depressioner. Så ibland känner jag att hela världen är min medans jag andra dagar knappt kan ta mig upp ur sängen. Så vi bestämde oss för att försöka spegla det. Att göra det till ett koncept. Att upplysa och förhoppningsvis få andra att känna att det är ok. För det är dags nu. Det är dags att komma fram, träda ut, sluta skämmas över diagnoser. -Säger Victoria Nilas.
Även om det vid första lyssning skulle kunna upplevas underligt för lyssnaren att gå från somrig “gbg-pop” till nattsvart dekadens så är det just det som HAVET vill förmedla.
“Jag vill att man ska få upp ögonen, att det är såhär det är. Alla mina dagar är såhär. Upp och ner, vita och svarta, poppiga och punkiga. Jag skriver alltid hudnära, inga kompromisser, inga hemligheter”. -Säger Victoria Nilas.

Skivans omslag är en illustration av konstnären Dr.Crix. Bilden föreställer negativa och positiva teatermasker som symboliserar upp och nedgångarna och problematiken bakom bipolaritet.

Indiepoparna Dennis Tufvasson, Tobias Olofsson, Johan Köhler och Edward Pancetti med sångerskan Victoria Nilas i spetsen bildar bandet HAVET och deras resa började i en replokal i Karlstad för två år sen. Nu har de tre oemotståndliga singlar i bagaget, vilket resulterat i kärlek och listplaceringar från bl.a Studentradiolistan, Popmuzik, P3 och Aftonbladet.
Debut-EP´n BIPOLÄR släpps 26/5 och singeln “Ingen & Ingenting” från EP´n – kommer som en liten teaser att släppas 19/5
HAVET PÅ TURNÉ (Fler datum tillkommer)
31/5 – Sthlm – Obaren (releasefest EP´n)
12/8 – Segmon – Folk&Rock
26/8 – Eksjö stadsfest
HAVET är bandet där sångerskan våndas av scenskräck . Det var när HAVET spelade på festivalen Putte I Parkens teaterscen som de blev upptäckta. Ett halvår senare resulterade det i skivkontrakt hos REHN MUSIC GROUP.
När Favoritbandet År&Dar upphörde att skriva musik kände Victoria Nilas att hon inte längre fick utlopp för alla sina känslor och fick på så sätt impulsen att starta ett eget band. Några månader senare möttes de upp i en ljusskygg källare i Karlstadför deras första rep. De kom alla från helt olika bakgrunder men försonades i det gemensamma målet – Att få utlopp för sina känslor.
Nu har det gått två år sedan HAVET startades och medlemmarna har mer eller mindre växt ihop i en beundran av varandras skevheter. Texterna är skrivna under sena nätter i maniska tillstånd på psykakuten och i rökiga ettor hos främlingar där vin, impulser och fest varit rutin.
Tillsammans med bandkamraterna Dennis Tufvasson, Tobias Olofsson, Johan Köhler och Edward Pancetti hittar Victoria Nilas sitt uttryck i musiken med HAVET. Med Victorias självutlämnande texter och deras melodiska sound ska bandet försöka fånga den råa energin i musiken – och folkets hjärtan.