hela vägen

Hela vägen till USA

Band :
Title : Hela vägen till USA
Release Date : May 12, 2017
Label :
Catalog ref. : REHNCDS017
Format : Digital Download

Generalernas frontman Björn Lycklig går solo och släpper sin första singel 12/5
Tillsammans med Björn Lycklig hittar vi ett kompisgäng med musiker ifrån band som Lars Winnerbäck, Anders F Rönnblom, Kjell Höglund, Thomas Di Leva, Stefan Sundström, Generalerna och Hans & Greta.

Björn Lycklig har många järn i elden och började sin musikaliska bana som frontfigur i flera lokala band, bl.a. Blixtlås. Han flyttade som 15-åring till Örebro och gick ur gymnasiet med stipendium som skolans rockstjärna nummer 1. Efter gymnasiet bildade han tillsammans med vännerna energiska popbandet Generalerna. Efter fem års turnerade varje vecka och med låtar som  ”Kvartifem” och ”Jockes kalas” som idag har kring miljonen lyssningar så lade bandet till slut ner.  Björn har blivit nominerad till årets lokalartist två år i rad i Örebro, fått eldsjälsstipendium av Ingbofestivalen och har medverkat på flera produktioner bl.a. med rockpoeten Anders F Rönnblom. 

– ”Hela vägen till USA” är en hyllning till min vän Evelina. Låten tillägnar jag såna som vågar förverkliga sina drömmar och ta sitt pick och pack för att se solnedgången på andra sidan. Jag och Evelina träffades på Världens minsta festival. Evelina ville se världen och jag hade fått jobb på ett danskt bokningsbolag. Jag ville göra karriär och Evelina ville att vi skulle åka iväg tillsammans. Till slut åkte hon själv. Sen dess har jag fått meddelanden ifrån alla platser hon har besökt i världen. Ibland borde man bara lämna tryggheten för kärleken även om den finns på andra sidan jordklotet. Jag har tänkt så många gånger att jag skulle sålt gitarrerna och bara stuckit.

Låten spelades in i ett litet hus utanför Örebro. Den kom till sent på natten och vi spelade in hela låten live och utan omtagning. En del av ljuden på inspelningen är saker vi hittade i huset och på Pizzeria Tango som låg mittemot huset så skrevs dom sista raderna på texten. Jag minns när jag jammade igång riffet på låten så hängde alla på direkt. Så brukar det vara med dom bästa låtarna, det behövs inga ord.

Bandmedlemmar:
Björn Lycklig – Sång / Gitarr
Niclas Jonsson – Sång / Gitarr
Björn Rothstein – Trummor
Lusse Arve – Bas 
Tobias Åslund – Klaviatur 

På inspelningen medverkar även: 
Christoffer Strandh – Trumpet
Matilda Dahlén – Kör 
Lydia Lennqvist – Kör 

Producent, tekniker och mix: 
Philip Saxin 

Mastring: 
Cutting Room